_PCF3393-2projectie

HKU buiten

"De historie prikkelt nieuwe verbindingen en toepassingen"- HKU

_PCF3434_2-projectie

"De WerkspoorKathedraal straalt degelijkheid en kwaliteit uit"- JPoint B.V.

Monk Architecten

Elke architect droomt ervan het mooiste, beste, meest duurzame gebouw te maken op de beste plek, met een tevreden opdrachtgever en gebruiker. MONK architecten wil dat vanzelfsprekend ook. Maar zij denken verder, zij willen gebouwen ontwerpen die kunnen groeien en veranderen.


Zecc Architecten

Zecc Architecten is een eigentijds architectenbureau dat werkt vanuit drie grondbeginselen: wat zij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd al je zinnen prikkelen. Grounded Architecture noemen zij dat: architectuur met een stevige basis en met diepe wortels.


FrontMen - JPoint - DeTesters

DSC_1147
Paul Ruijs, Jac Speelman, Bob Scherrenberg, Edwin Damen, Remco van Blitterswijk

 

JPoint, FrontMen en deTesters

“Al enige tijd waren we aan het rondkijken voor een gave industriële locatie om onze software bedrijven te huisvesten. Wij helpen enterprise organisaties met technische verandering op het gebied van software development. We leveren teams bestaande uit Java, Frontend en Technisch Test specialisten, top-professionals die snelheid en gegarandeerde kwaliteit brengen bij vernieuwende, complexe softwaretrajecten. Veelal werken wij bij de opdrachtgever op locatie om optimaal met de klant te kunnen samenwerking maar op de dagen dat dit even niet nodig is willen we iedereen ook een inspirerende thuisbasis kunnen bieden.”

 

JPoint, FrontMen en deTesters huren samen een studio van 240 m2. De bedrijven hebben in totaal 65 professionals in vaste dienst die ieder met hun eigen aandachtsgebied als team bij klanten vernieuwing brengen op software development gebied. De bedrijven zijn o.a. verantwoordelijk voor de applicatie architectuur van de Eneco Toon thermostaat, het nieuwe RTL Videoland streaming platform, de realisatie van het state-of-the-art leerplatform voor Malmberg en de software architectuur van het onboard KLM entertainment systeem voor de Boeing 787 dreamliner.

 

“De WerkspoorKathedraal straalt degelijkheid en kwaliteit uit, gecombineerd met de creatieve activiteiten die op de agenda staan in de grote hal lijkt dit gewoonweg voor ons gemaakt. Na ons eerste bezoek en kennismaking met Bob en Paul waren we verkocht. We gaan er samen met de andere huurders een fantastische tijd van maken.”


Zevenmijls

Zevenmijls is een typisch Utrechts bureau voor creatieve communicatie. Ze zijn nogal van de ideeën. Die gebruiken ze om merken dichter bij mensen te brengen. En mensen dichter bij merken. Tastbaar gemaakt met inzet van strategie, branding, copy en design. Hiermee helpt Zevenmijls merken te groeien tot een sterke, waardevolle identiteit.

Onderscheidend in de markt. Betrokken bij de doelgroep. En relevant in de boodschap.


Synergie B.V.

Synergie is een strategisch adviesbureau. Met als doel: bouwen aan inspirerende organisaties met impact in de wereld. De Werkspoorkathedraal is een levend bewijs: daar waar inspiratie en actie samengaan ontstaan geweldige plekken. Synergie zoekt dit snijvlak van inspiratie en actie in organisaties. Door organisaties te helpen hun ‘Waarom’ te vinden, tot leven te brengen in de organisatie en tastbaar te maken in de markt.


Incentro

Incentro helpt organisaties met het behalen van hun doelstellingen. Dat doen ze door het slim inzetten van technologie, marketing en design. Ze ontwikkelen websites met een productief en gebruiksvriendelijk CMS en het ontwikkelen van dashboards waarmee bedrijfsinformatie toepasbaar wordt. Verder helpen ze organisaties verder met Enterprise Content Management.


Room for ID's

Room for ID’s is een strategisch creatief bureau. Met het inzetten van kennis, kunde en netwerk, helpen zij organisaties [op het snijvlak van wetenschap, onderwijs en innovatie] om hun bijzondere waarde met de wereld te delen. Dit zijn stuk voor stuk organisaties die wezenlijk bijdragen aan het oplossen van relevante vraagstukken waarmee ze hun toekomst vormgeven. Middels communicatie & design bouwen aan hun positie is wat Room for ID’s beweegt!


Het Sprekershuys

Het Sprekershuys is een eigentijds en innovatief sprekersbureau waar vakkennis en professionaliteit de kernwaarden zijn. Ze verbinden met veel enthousiasme en gedrevenheid sprekers, presentatoren, dagvoorzitters en artiesten aan evenementen en workshops. Het Sprekershuys gelooft in de kracht van beleving en events die een positieve verandering teweeg kunnen brengen!


Hogeschool voor de kunsten Utrecht (HKU)

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie.

De Hogeschool heeft een deel van haar ateliers gevestigd in de Werkspoorkathedraal. Een inspirerende plek die de studenten prikkelt tot nóg meer creativiteit! Regelmatig vinden er exposities – zoals een eindexamenexpositie – plaats in de Werkspoorkathedraal.

_PCF3434_2-projectie

Werken vanuit ruimtelijke studio's met het mooiste uitzicht van Utrecht

_DSC0531

Voor events waar de ervaring start als je binnenkomt

_PCF3526-HDR2flat

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden.
Werkspoorkathedraal verleden

Vakmanschap en robuustheid van het Werkspoor

WSK A4 IMG_9165

Een plek waar verleden, heden en toekomst samenkomen

499410301_1280x720

Industriële hotspot voor werken, leren, ontspannen

Partners